Opleidingsprojecten op maat van bedrijven

Bedrijven

TOFAM Oost-Vlaanderen is op zoek naar geïnteresseerde bedrijven voor de organisatie van een opleidings- en tewerkstellingsproject op maat van uw bedrijf!


U zoekt arbeiders?

We weten dat het vinden van arbeiders binnen diverse jobs van de metaal geen gemakkelijke opdracht is. Ondanks het feit dat er werkzoekenden zijn, blijven nog heel wat vacatures oningevuld. TOFAM Oost-Vlaanderen wil de werkzaamheid van deze werkzoekenden verhogen en op termijn hun tewerkstelling binnen de metaalsector realiseren.

TOFAM Oost-Vlaanderen streeft ernaar het gebrek aan ervaren of opgeleide arbeiders op te vangen door een opleidings-, begeleidings- en toeleidingsproject te organiseren voor de bedrijven van PC 111. In samenwerking met Compaan (het vroegere MLWB), een opleidingscentrum in Oost-Vlaanderen, zijn wij gestart met het project 'MetaalMatch'. De cursisten krijgen een eerste kennismaking met de sector, een algemene vorming en attitudetraining. De opleiding op de werkvloer is een verplicht onderdeel van dit project.

Om deze opleiding aan waarde te doen winnen, en de cursisten nog beter te kunnen voorbereiden op een reële tewerkstelling binnen de sector, zijn wij op zoek naar opleidings- en/of stageplaatsen. Daarom zouden wij graag uw medewerking vragen in het kader van deze opleiding gericht naar verschillende arbeidersprofielen. De selectie van de arbeidersprofielen (zowel geschoolde als ongeschoolde profielen) gebeurt in samenwerking met de geïnteresseerde bedrijven. In eerste instantie worden de gewenste competenties voor de gevraagde functies, door TOFAM Oost-Vlaanderen in kaart gebracht.
Een opleidingsproject i.s.m. TOFAM komt bovendien in aanmerking voor de tussenkomst voor de begeleiding van deze cursisten op de werkvloer. Wanneer voldaan wordt aan een aantal voorwaarden ontvangen bedrijven een begeleidingspremie van € 100 per dag (voor de eerste maand stage). Indien de werkgever nadien beslist de cursist aan te werven, onderzoekt het opleidingscentrum voor welke, voor de werkgever voordelige, tewerkstellingsmaatregelen de kandidaat in aanmerking komt.

Heeft uw bedrijf interesse om deel te nemen aan dit project? Of hebt u vacatures openstaan en wil u dit koppelen aan een gratis opleiding, op maat van uw bedrijf, dan kan u dit laten weten door te mailen naar info@tofam-ovl.be. We nemen nadien contact op met u voor een persoonlijke afspraak.

 

 

Meer info?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Karen Maes

Coördinator TOFAM Oost-Vlaanderen

0497 52 97 77

karen.maes@tofam-ovl.be