Iedereen TEO

Bedrijven

Iedereen weet het, de arbeidsmarkt is schaarser dan ooit. En vooral technisch talent is haast onmogelijk te vinden. Geraken uw vacatures niet ingevuld? Dankzij het project “Iedereen TEO” brengen we hier verandering in.


Met de steun van ESF geven we samen met onze partners TEO (Teaching Each Other) en ACV Informatief iedereen de kans om via innovatieve opleidingen een knelpuntberoep te leren. Reskilling, upskilling and pre-skilling, het kan allemaal. Door de ontwikkeling van "leervacatures" willen we gemotiveerde kandidaten, interne medewerkers of externen, met geen of weinig voorkennis, stap voor stap de nodige vaardigheden aanleren. De opleidingen zijn gratis, laagdrempelig, visueel en efficiënt. 

 

Hoe werkt het?

De eerste fase bestaat uit een online cursus die de kandidaat klaarstoomt op een theoretische basiskennis. Wordt deze fase succesvol doorlopen, dan kan de kennis in praktijk omgezet worden dankzij speciale TEO-koffers. 

 

De koffers geven kandidaten de kans om op eigen tempo en volledig remote de basis praktijkvaardigheden aan te leren. Momenteel zijn er koffers in de volgende domeinen: basis elektriciteit, industriële elektriciteit (met aanbouw sensoren), pneumatica en mechanica. Deze zijn voorzien van een PC met touchscreen en een kleine elektriciteitskast of pneumatisch bord.

 

Kandidaten krijgen praktijkopdrachten voorgeschoteld en moeten die autonoom en fysiek uitvoeren (met ondersteuning van de theorie aangeboden op het platform). Kandidaten die tijdens de oefeningen moeite ondervinden, kunnen bovendien via een video call button rechtstreeks in contact komen met een remote helpdesk van docenten.

 

Voor complexere functies kunnen we een derde fase opstarten, die bestaat uit een onsite praktijktraining onder begeleiding van een technisch docent. 

 

Succesvol ingevulde vacatures

Na een dergelijk traject hebben de kandidaten

  • duidelijk aangetoond dat ze zeer sterk gemotiveerd zijn (heel het traject is uiteraard onbezoldigd; werkzoekenden behouden wel hun uitkering) 
  • bewezen over de nodige talenten en leervermogen te beschikken
  • aan de start komen met een mooie technische basis die u als werkgever heel wat tijd bespaart in de opleiding

 

Dankzij het "Iedereen TEO"-project vult u uw openstaande vacatures succesvol in.

 

Meer informatie

Heeft u interesse of vragen?  Neem contact op met:

  • Astrid Du Four, Projectmedewerker TOFAM Oost-Vlaanderen, via astrid.dufour@tofam-ovl.be of 09 242 49 59,
  • Karen Maes, Coördinator TOFAM Oost-Vlaanderen, via karen.maes@tofam-ovl.be of 09 242 49 56.