Ervaringsbewijs Pijpfitter

Werknemers

Met het ervaringsbewijs voor pijpfitter bewijs je dat je goed bent in je werk en bezit je een officieel bewijs van vakbekwaamheid. Hierdoor sta je sterker op de arbeidsmarkt. Het vormt een extra troef in de verdere uitbouw van je loopbaan of in je zoektocht naar een (nieuwe) job.


Je kunt een beroep op verschillende manieren leren. De meest voor de hand liggende manier is een (schoolse) opleiding volgen en een diploma behalen. Maar het is niet de enige manier: heel wat mensen leerden een beroep op de werkvloer, al doende, … Met het  ervaringsbewijs voor pijpfitter bewijs je dat je goed bent in je werk en bezit je een officieel bewijs van vakbekwaamheid. Hierdoor sta je sterker op de arbeidsmarkt. Het vormt een extra troef in de verdere uitbouw van je loopbaan of in je zoektocht naar een (nieuwe) job.

De vaardigheden die een ervaren pijpfitter bezit werden opgelijst in een overzichtelijk geheel (een standaard). In een traject, bestaande uit een gesprek, daarna gevolgd door een praktische proef, kan een kandidaat aantonen dat hij of zij die vaardigheden onder de knie heeft. Als de deelnemer slaagt in de praktijkproef, wordt een Ervaringsbewijs naar hem/haar thuis gestuurd. Het volledige traject wordt gratis aangeboden aan werknemers en werkzoekenden en gebeurt op basis van vrijwillige deelname. Verplaatsingen in functie van het Ervaringsbewijs worden vergoed.

Begin 2009 startte het eerste erkende testcentrum voor het Ervaringsbewijs van pijpfitter. Het vormingsfonds voor montage en kraanbediening, vzw Montage, werkt samen met VDAB, de firma BIS ROB MONTAGEBEDRIJF, TOFAM Oost–Vlaanderen, TOFAM West-Vlaanderen en FTMA in het Testcentrum voor het Ervaringsbewijs van pijpfitter. In het VDAB Competentiecentrum van Sint-Niklaas kan de kandidaat een praktijkproef afleggen dat tot het Ervaringsbewijs van pijpfitter leidt.

Werknemers of werkzoekenden die meer informatie willen over het Ervaringsbewijs voor pijpfitter, kunnen terecht op www.ervaringsbewijs.be. Werknemers of werkzoekenden die zich willen inschrijven kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met:
 

 

 

Meer informatie

Inlichtingen betreffende de opleiding en planning kunt u krijgen bij:

 

Karen Maes

Coördinator Tofam Oost-Vlaanderen
0497 52 97 77
karen.maes@tofam-ovl.be